Meer over Rationem

Redde rationem is de naam van een lesmethode om Latijn te leren. Het betekent: geef je rekenschap, oftewel neem verantwoording. Dit zinnetje sprak mij al aan toen ik nog op school zat. Op het moment dat ik op zoek was naar een naam voor mijn bedrijf kwam Redde rationem dan ook weer bovendrijven. Uiteindelijk is het Rationem geworden, omdat het korter is en geen verwarring zaait bij mensen die op zoek zijn naar Latijnse werkwoordvervoegingen!

Maar wat heeft Rationem, verantwoordelijkheid, met mijn bedrijf te maken? Het motto van Rationem is bewust sturing geven aan je leven. Om sturing aan je leven te kunnen geven moet je eerst aanvaarden wat er is. Je moet verantwoordelijkheid nemen voor je alle aspecten van je leven. Handanalyse kan je helpen bij het ontdekken van patronen in je leven; het kan je laten zien waarom je doet wat je doet.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.