RSS Feed

Meer over Rationem

5 december 2010 by admin

Waarom Rationem?

Redde rationem is de naam van een lesmethode om Latijn te leren. Het betekent: geef je rekenschap, oftewel neem verantwoording. Dit zinnetje sprak mij al aan toen ik nog op school zat. Op het moment dat ik op zoek was naar een naam voor mijn bedrijf kwam Redde rationem dan ook weer bovendrijven. Uiteindelijk is het Rationem geworden, omdat het korter is en geen verwarring zaait bij mensen die op zoek zijn naar Latijnse werkwoordvervoegingen!

Maar wat heeft Rationem, verantwoordelijkheid, met mijn bedrijf te maken?  Je leven, wat het je ook gebracht heeft tot nu toe, ligt in jouw handen. Het is je eigen verantwoording.  Oef, dat klinkt hard, nietwaar? Maar lees verder!

Verantwoording wil niet zeggen dat het jouw schuld is wat er gebeurt of gebeurd is. Ook niet dat als je maar genoeg verantwoording neemt je nare gebeurtenissen ongedaan kunt maken en net zo min kun je voorkomen dat er ellende op de pad komt, maar… je kunt wel bepalen wat je ermee doet.

Ik kan je helpen om zacht en liefdevol en tegelijk direct en helder je eigen stuur weer in handen te pakken. Het rijdt echt stukken fijner als je zelf stuurt. Daarom Rationem!


Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.