Duim

Misschien zit op dit moment wel duimen te draaien. Of heb je net iemand de duimschroeven aangedraaid (hopelijk niet!) Je kunt natuurlijk ook iets uit je duim zuigen. Of iemand onder de duim houden. Verder kun je je omgeving op je duimpje kennen. Je hebt misschien een grote duim en je kan er natuurlijk ook nog met een hamer op slaan. Je ziet er zijn aardig wat uitdrukkingen in onze taal over onze duim gaan. In de handleeskunde neemt de duim ook een bijzondere plaats in.

De duim laat onder meer zien hoe het met iemands wilskracht is gesteld. Hoe groter de duim, hoe groter de wilskracht. Een Klein Duimpje is, anders dan in het sprookje, iemand die graag leiding ontvangt.

Er is meer! Ook de soepelheid van de duim is van belang. Is de duim stijf, dan is de eigenaar hoogstwaarschijnlijk een “stijfkop”. Veel mensen hebben zo’n duim overigens!

Een duim met een taille heeft een eigenaar die tactisch is. Maar ook, als de taille extreem is, kan deze om de hete brei kan heen draaien. Het is leuk om eens naar collega’s, familieleden of politici te kijken en te ontdekken wat voor duim ze hebben. Misschien een aardige bezigheid als je weer eens zit te duimen draaien!

Meer weten over duimen en andere handleeszaken? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief of kom naar een van mijn workshops of cursussen!

Dit bericht is geplaatst in Actueel met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.