Warme handen, warme gevoelens?

Er is onderzoek gedaan naar de invloed van de temperatuur van handen op het beoordelen van andere mensen. Hier kwam uit dat als mensen een kopje met een warme drank in hun handen hadden, ze daadwerkelijk vriendelijker en milder werden.

Dat is natuurlijk geweldig nieuws! Je geeft je schoonmoeder vanaf nu meteen een kop hete thee zodra een voet over de drempel zet en je hebt nooit meer last van haar kritiek. Misschien moet je zelf ook maar meteen een kopje nemen 🙂 Maar hoe zit dat nu bij handlezen? Zegt de temperatuur van de handen iets over de eigenaar ervan?

Jazeker! Maar er zijn, zoals wel vaker, een hoop mitsen en maren. Als handleesbeginner is het verstandig om niet meteen conclusies te trekken uit het feit dat iemand bijvoorbeeld ijskoude handen heeft. De persoon in kwestie kan namelijk, schildklierproblemen of tal van andere lichamelijke aandoeningen hebben of net een flink stuk met tegenwind gefietst hebben.

Maar als je alle lichamelijke en weersomstandigheden hebt uitgesloten zijn er heel wat dingen af te lezen aan de koude of warme hand. Warme handen zijn, zoals ook in het onderzoek naar voren gekomen, een teken van warme gevoelens. Hete handen zijn vaak het eigendom van mensen met veel pit. Het vurige type! Waarschijnlijk snel kwaad of opgewonden.

Tijdens gesprekken en vergaderingen is het altijd leuk om te controleren hoe je eigen handen van temperatuur veranderen. Worden je vingertoppen opeens kouder? Dan sluit je je hoogstwaarschijnlijk af voor de informatie die je op dat moment krijgt. Misschien omdat je het als kritiek ervaart?

Meer weten? Volg een cursus handlezen!

 

Dit bericht is geplaatst in Actueel met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.