De hussel. Over omdenken.

Ik moet iets bekennen. Ik doe het al jaren. Eerst aarzelend, in het geniep, en nu met steeds meer plezier en overtuiging en zelfs met publiek.  Wat doe ik dan? Omdenken! Ik houd van omdenken! Ik kan me zelfs geen leven meer voorstellen zonder omdenken. Vorig jaar op Manuscripta won ik het boek Ja-maar® …huh?! Een geweldige I-opener met als briljante tekst op de achterflap; Voor de pessimist is het glas halfleeg. Voor de optimist is het halfvol. Het boek ‘Huh?!’ gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan? En sindsdien weet ik dat ik omdenk. Iedere keer als ik probeer het leven leuker, vrolijker en makkelijker te maken door anders te denken.

Naast de technieken in het boek, gebruik ik ook een eigen techniek. De hussel. Anders denken kan namelijk ook heel letterlijk. Ik draai vaak zinnen onderste boven en binnenste buiten, zet woorden in een andere volgorde om zo een beter gevoel te krijgen.

Hoe dan? Stel je voor iemand zegt tegen je: Je bent te dom daarvoor! Dat vind je vast niet leuk om te horen. Of als je iemand roept: Hé dikzak. Of welke andere belediging dan ook. Je husselt gewoon de woorden of letters door elkaar en maak er iets anders van.

Als je namelijk hoort “dom te daarvoor bent je” of ” Kkazheid” voel je niet alleen niet gekwetst; het klinkt zo belachelijk dat ervan moet grijnzen en hebben de vervelend bedoelde woorden geen grip op je!

Dus besteed de tijd die je die je normaal besteed aan het van repliek dienen van een hork (Wat vaak toch geen zin heeft!) of je gekwetst voelen aan de woordhussel en denk je happy!

Voor meer informatie of e-coaching mail naar omdenken@rationem.nl

Over Diana

Rationem: praktijk voor energetische begeleiding. Je kunt oa terecht voor meditatiebegeleiding, droomanalyse, handleessessies en helende gesprekken.
Dit bericht is geplaatst in Activiteiten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.