RSS Feed

De Hussel

Lang geleden won ik het boek Ja-maar® …huh?! Een geweldige I-opener met als briljante tekst op de achterflap; Voor de pessimist is het glas halfleeg. Voor de optimist is het halfvol. Het boek ‘Huh?!’ gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan? En sindsdien weet ik dat ik omdenk. Ik deed het al jaren, zonder te beseffen dat het een naam had. Iedere keer als ik probeer het leven leuker, vrolijker en makkelijker te maken door anders te denken. Dat is omdenken.

Naast de technieken in het boek, gebruik ik ook een eigen techniek. De hussel. En die wil ik graag met jullie delen. Anders denken kan namelijk ook heel letterlijk. Ik draai vaak zinnen onderste boven en binnenste buiten, zet woorden in een andere volgorde om zo een beter gevoel te krijgen.

Hoe dan? Stel je voor iemand zegt tegen je: Je bent te dom daarvoor! Dat vind je vast niet leuk om te horen. Of als je iemand roept: Hé dikzak. Of welke andere belediging dan ook. Je husselt gewoon de woorden of letters door elkaar en maak er iets anders van.

Als je namelijk hoort “dom te daarvoor bent je” of ” Kkazheid” voel je niet alleen niet gekwetst; het klinkt zo belachelijk dat ervan moet grijnzen en hebben de vervelend bedoelde woorden geen grip op je!

Dus besteed de tijd die je die je normaal besteed aan het van repliek dienen van een hork (Wat vaak toch geen zin heeft!) of je gekwetst voelen aan de woordhussel en denk je happy!

Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.