RSS Feed

Druppels Troost

 

Druppels Troost gaat over leven na overleven. Een boek dat je uitnodigt om stil te staan bij jouw verhaal en op zoek te gaan naar troost.

Druppels Troost kost 12 euro 50 (exclusief verzendkosten)

Druppels Troost. Inspiratie in donkere en lichte tijden.

Mijn naam is Diana Willemsen. Ervaringsdeskundige op het gebied van gebrek aan troost. Lang ben ik bezig geweest met het vraagstuk “Waarom doet de mens wat hij doet”. Dit werd ingegeven door een tamelijk ellendige start van mijn leven. “Waarom ben ik misbruikt? Waarom wilde mijn moeder mij niet? Waarom beschermde niemand me?”

Na drie studies, talloze boeken en ervaringen kwam ik erachter dat de waaromvraag heel wezenlijk is, maar dat nog belangrijker was dat ik me afvroeg hoe ik dit verleden te boven ging komen. Troost was het antwoord.

Maak pijn tot medicijn is mijn favoriete koan* en tevens mijn inspiratie tot het schrijven van het boek Druppels Troost. Hoewel er veel gekwetste mensen zijn is er een groot gebrek aan troost in deze wereld. We komen vaak alleen maar toe aan het sussen van de rouwende of verdrietige mens en hebben snel het oordeel “zelfmedelijden” klaar, waardoor menigeen zich niet gehoord en/of gezien voelt.

Troost is minder zwaar dan je zou denken. Troost geeft niet alleen lucht, maar kan ook van zichzelf heel luchtig zijn. Meer weten? Lees mijn boek!

Foto’s Anita Damsma.

* “Een koan is een aspect van de boeddhistische leer en bedoeld is om iemands inzicht in die leer te testen. In het zenboeddhisme worden ze gebruikt om leerlingen inzicht te laten verkrijgen in de ware aard van hun eigen geest.” Koans zijn dus bedoeld om over na te denken, mee te mediteren en mee te nemen in de dag. Je hoeft ze niet meteen te begrijpen! 

 

Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.